Alt i udstyr til festen
Landets skarpeste priser
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Fastelavnskostumer, tøj og udklædning

Sorter faldende

81 til 97 af 97

Sorter faldende

81 til 97 af 97


Fastelavn er en elsket højtid, både blandt børn og voksne. Ikke alene får man nemlig en mulighed for at slappe af og nyde hinandens selskab, men vigtigst af alt får man også en mulighed for at klæde sig ud. Mennesker har klædt sig ud siden tidernes morgen, hvilket peger på, at udklædning er en sjov og spændende ting at gøre. Ikke alene skal man selv planlægge sit outfit, men det er også interessant og sjovt at se, hvad alle andre har fundet på. Derfor er det ikke underligt, at fastelavn er en meget elsket tid på året. Er det snart tid til at spise fastelavnsboller, slå katten af tønden og lave ballade, kan du finde et stort udvalg af fastelavnskostumer hos os.

Når det kommer til fastelavn, er det eneste krav, at man skal være klædt ud. Det betyder, at du har helt frie hænder til at vælge, hvordan du vil klædes ud til den festlige dag. Hos Fest365.dk finder du alt tænkeligt inden for kostumer og masker til fastelavn, så du kan være præcis det, du ønsker dig. Måske vil du gerne se ud som din yndlings Disney figur, måske vil du hellere forestille et dyr og måske vil du gerne noget helt tredje. Hos os er der heldigvis mange muligheder for at finde et kostume, der vil gøre dig til den sejeste dreng eller pige til festen. Med vores kostumer er det samtidig sådan, at du kun behøver at købe dit kostume ét sted – alle vores kostumer fås nemlig med alt nødvendigt tilbehør, så dit outfit bliver gennemført fra top til tå. Hvis du for eksempel vil være engel, får du selvfølgelig både kjole, glorie og vinger med i dit køb. Skal dit outfit være gennemført hele vejen igennem, er vores udvalg derfor det rette sted at kigge.

Det er sjovt at klæde sig ud, og det er sjovt at være klædt ud. Er du klædt sjovt eller spændende ud, kan du derfor være sikker på at få en sjov dag med de mange traditioner, der binder sig til fastelavnsfesten. Er du inviteret til en fastelavnsfest, kan du derfor med fordel allerede i dag se nærmere på vores udvalg af kostumer og finde frem til din personlige favorit, så du kan være den sejeste og mest gennemførte dreng eller pige til festen. Husk også at tage et kig på vores udvalg af pynt til fastelavn.

Fastelavn er en af de ældste traditioner i Danmark overhovedet. Sammen med julen, påsken og sankthans er fastelavn en af de vigtigste danske traditioner i dag. Allerede fra børnene lærer at gå, kender de til fastelavnsfesterne, kostumerne, katten af tønden, piskeriset, varme boller og kakao. Noget af det, børnene elsker allermest ved fastelavn er, at de skal klædes ud til lige præcis den person eller karakter, som de gerne vil være, inden de kommer i skolen, vuggestuen eller i børnehaven for at synge den så elskede fastelavnssang: ”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”.

Den ældgamle fastelavn er en spillevende dansk tradition fejret i festlige kostumer

Men hvorfor fejrer vi egentlig fastelavn? Hvor kommer den tradition egentlig fra? Fra gammel tid – det vil sige omkring 1600-tallet – var det folkets sidste fest inden man skulle faste i hele syv uger frem til påsken. Det er også derfor, at det er påsken, den bestemmer, hvornår fastelavnen skal være – imellem den 1. februar og den 7. februar for at der er nøjagtig syv uger mellem fastelavnssøndag og påskesøndag. Al den faste uden fed mad og drikke. Al den faste og skulle naturligvis markeres med en stor fest, aftenen inden fastelavnen indtrådte. Selve ordet kommer fra det plattyske ’vastelavent’ – aftenen inden fasten. Og den fest var til forskel fra i dag mest til voksne, hvor der var fedt kød, dans, øl og snaps i lange baner

Fastelavn kaldes også for indledningen til karnevalstiden – karneval som i det italienske ord ’carne vale’ -altså ’farvel kød’ eller ’uden kød’. Og når vi siger karneval, siger vi samtidig udklædning i festlige kostumer. Grunden til at man klæder sig ud til fastelavn er, at karlene på gårdene i gammel tid red ud på denne aften for at besøge egnens gårde og kroer i store flokke for at få god mad og store mængder brændevin. Ofte var karlene iklædt farvestrålende kostumer med hatte, og det er netop her traditionen, som vi kender i dag, stammer fra.

Drøm dig væk i et lækkert fastelavnskostume

Som tidligere beskrevet er det først og fremmest børnenes fest i dag, selvom de voksne flere steder også er ved at komme godt med på festival tøj og udklædning. For børnene er der ingen tvivl om, hvad de skal være til fastelavn og tøndeslagningen: De skal selvfølgelig være enten seje superhelte, ninjaer, søde prinsesse, nuttede kattekillinger eller lige nøjagtig det, som hver enkelt drømmer om at være til hverdag. Der findes simpelthen ingen regler for, hvad man kan klæde sig ud som, og hvad man ikke kan klæde sig ud som. Det er en af de fede ting ved fastelavnsudklædninger er nemlig, at der ingen begrænsninger, øvre regler eller temaer.

Drenge og piger har vidt forskellige vidt forskellige ønsker og drømme om, hvad de skal klædes ud som. Skal det være elskede figurer fra kendte tegneserier eller film - eventuelt fra Disneys univers eller superhelte som Batman, Superman eller Spiderman? Eller måske lyder cowboys, pilot, indianerpige, havfrue eller politimand meget sjovere? Det er alle meget populære valg for de mindste. For de mere kreative kan man selvfølgelig finde et kostume, som man selv kan bygge videre på, så man får sit helt eget udtryk, som ingen andre til fastelavnsfesten har på – det er jo ikke nogen dårlig ting! Men har man behov for en paryk til udklædningen, eller et overskæg, en diadem foruden hatte, sværd, masker og alt muligt andet tilbehør, der kan gøre dit fastelavnskostume lidt sjovere eller sejere.

Fastelavnskostumer til alle

Det er en helt særlig ting for børnene at bare være en anden til fastelavn. Måske husker du endda selv magien fra da du var barn, og hvor du valgte din første fastelavnsudklædning. Det er en helt speciel følelse og stolthed, som ingen glemmer igen – nogle gang for resten af livet. Det er sådanne skikke og traditioner, der er værd at videregive til de næste generationer.

De voksne har også de senere år været flittigere til at trække i fastelavnskostumer og feste med, når der er blevet arrangeret særlige katten af tønden arrangementer kun for voksne, der benytter sig af lejligheden til at holde en fed fest med vennerne og samtidig have det sjovt med en af de vigtigste traditioner, vi har i landet.